Aktuelne vesti

sreda, 5. jul 2017.

Radovi na uređenju odmorišta za bicikliste u BeškiZajedničkim zalaganjem Zavičajnog društva „Stara Beška“ i Turističke organizacije opštine Inđija, uz tehničku pomoć JKP „Vodovod i kanalizacija“, proteklog vikenda sprovedene su potrebne aktivnosti na uređenju odmorišta za bicikliste u Beški. Ofarban je celokupan mobilijar, česma je vraćena u funkciju i uređene su zelene površine i plato kako bi se unapredili uslovi za kraći boravak na ovom lokalitetu.

Odmorište se nalazi na ulasku u Bešku iz pravca Čortanovaca, na transevropskoj biciklističkoj ruti Euro Velo 6 koja teritorijom opštine Inđija prolazi u dužini od 27km. Opremljeno je tablama sa potrebnim informacijama i mapama koje upućuju turiste na kulturno-istorijske, prirodne i ostale vrednosti opštine Inđija, kako bi ih podstakli da tokom svog putovanja posete i one delove naše opštine koji nisu na samoj ruti.

Pored navedenog, odmorište predstavlja park prijateljstva između Beške i Karlshulda, partnerskog naselja iz Bavarske po kome nosi naziv Park Karlshuld, ali i jedno od omiljenih mesta na kojima se okuplja stanovništvo ovog naselja.


Pretraga vesti