Aktuelne vesti

utorak, 1. avgust 2017.

Međunarodna TID regata danas stiže u Stari SlankamenPosle 39. dana plovidbe najstarija, najduža i najveća međunarodna, turistička, sportsko-rekreativna, kajak, kanu i veslačka regata na svetu stiže danas u Stari Slankamen. Oko 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Francuske, Švajcarske, Holandije i Srbije za 75 dana preći će put dug 2.515 km.

I ove godine Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ iz Starog Slankamena za učesnike regate organizovali su tradicionalan doček, obezbedili prostor za postavljanje šatora u dvorištu banje, organizovali sastanak sa prestavnicima zemalja, turističku turu razgledanja Starog Slankamena, kao i dva obroka. Za razliku od prethodnih godina, učesnici TID regate imaće priliku da čuju izvorne narodne pesme u izvođenju pevačke grupe KUD-a Soko iz Inđije, degustiraju lokalne proizvode i tako upoznaju bar deo bogate tradicije ovog prostora. Pokloni pripremljeni za predstavnike zemalja delo su udruženja žena sa teritorije opštine Inđije i predstavljaju ručno rađene proizvode.

Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Pored Beograda, jednog od četiri glavna grada u Evropi u kojima regata boravi, kajakaši se u Srbiji zadržavaju još u 11 mesta. U Srbiju, odnosno u Apatin, kajakaši su uplovili 26. jula i posle 588 kilometara i 18 dana, 12. avgusta napustiće Srbiju, uploviti u Bugarsku i nastaviti put ka Crnom moru gde stižu 9. septembra 2017. godine.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje učesnici regate prolaze. Uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom, kajakaši se mogu priključiti ili isključiti gde žele, u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena. Ljubitelji sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života mogu posetiti učesnike regate i pridružiti im se.


Pretraga vesti