Aktuelne vesti

sreda, 23. avgust 2017.

Održana promo tura na Krčedinskoj adiTuristička organizacija opštine Inđije organizovala je 22. avgusta 2017. godine promo turu na Krčedinskoj adi. Projekat pod nazivom „Promocija Krčedinske ade kao eko turističke destinacije“ podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i bio je namenjen pre svega predstavnicima medija. Promo tura organizovana je sa ciljem približavanja prirodnih lepota i specifičnosti ove jedinstvene destinacije širem auditorijumu.

Tura je obuhvatala vožnju Dunavom, razgledanje ade, fotografisanje životinja, degustaciju lokalnih proizvoda, ali i edukativnu radionicu na temu „Turizam u zaštićenim područjima“, obzirom na značaj očuvanja lokaliteta ove vrste. Učesnici promo ture bili su predstavnici nacionalnih i lokalnih medija, televizijske ekipe, novinari, fotorepoteri, blogeri kao i predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine i turističkih organizacija opština iz Srema.

Turistička organizacija opštine Inđije kontinuirano sprovodi aktivnosti na promociji Krčedinske ade, što je dovelo do veće zainteresovanosti turista i organizovanja jednodnevnih izleta na adu. Obzirom da se radi o području zaštićene prirode, sve aktivnosti se sprovode u pravcu održivog razvoja turizma te se na adu povremeno dovode manje grupe turista, kako se ne bi narušila njena osnovna draž, a to su netaknuta priroda i sklad u kome životinje tamo žive.

Foto: Nenad Šone Mihajlović


Pretraga vesti